Religio

Cartea:

Cărți

Despre avva Ammonathá

A venit un dregător la Pelusiu şi vroia să ia bir pe capul fiecăruia de la monahi, aşa cum se ia de la mireni. Şi s-au adunat toţi fraţii la avva Ammonathá pentru asta, şi au rânduit pe unii dintre fraţi să meargă la împăratul. Avva Ammonathá le spuse:
– Nu este nevoie de supărarea aceasta, ci ogoiţi-vă în chiliile voastre şi postiţi două săptămâni, şi cu harul lui Hristos eu singur voi face lucrul.
Şi s-au întors fraţii la chiliile lor şi bătrânul sta liniştit în chilia lui. Iar dacă s-au împlinit paisprezece zile, s-au supărat fraţii pe el, că nu-l văzuseră să mişte ceva, şi şi-au zis: ne-a stricat bătrânul treaba. Iar în a cincisprezecea zi, s-au strâns fraţii după învoire, şi le-a ieşit bătrânul înainte având hrisov pecetluit cu pecetea împăratului. Şi fraţii s-au crucit zicând:
– Când l-ai adus, avvo?
– Credeţi-mă, fraţilor, că în noaptea asta am fost la împăratul, şi mi-a scris hrisovul acesta. Şi venind la Alexandria am pus de-au iscălit-o şi dregătorii, şi aşa am venit la voi.
Auzind ei s-au înfricoşat şi i-au făcut metanie; aşa s-a isprăvit treaba lor şi nu i-a mai supărat dregătorul.

Cuvinte cheie: , , , ,

 • Pateric

  pateric.ro
  Siteul Pateric.ro a fost lansat în martie 2008, și cuprinde peste 800 de învățături.
  Vizitează siteul
 • Molitfelnic

  molitfelnic.ro
  Molitfelnicul e o carte ortodoxă de rugăciuni. Molitfelnic.ro reprezintă o colecție online a acestora. Siteul a fost lansat în 2011.
  Vizitează siteul
 • Psalm

  psalm.ro
  Cele mai vechi cantari religioase intrebuintate in cultul crestin sunt psalmii biblici, al caror uz liturgic e mostenit din cultul iudaic.
  Vizitează siteul
 • Ceaslov

  ceaslov.ro
  Ceaslovul este cartea de bază a citețului și a cantorului (spre deosebire de Euchologion, care conține textele folosite de preot și diacon).
  Vizitează siteul
 • Acatist

  acatist.ro
  Acatistele sunt rugaciuni prin care cerem mai ales mijlocirea Sfintilor pe langa Dumnezeu, spre a ne ajuta sau a ne izbavi la vreme de nevoie si de necaz.
  Vizitează siteul
 • Apocrife

  apocrife.ro
  Apocrifele sunt cărți pretins sfinte, pe care Biserica nu le recunoaște ca inspirate și autentice și nu le admite în Sfânta Scriptură.
  Vizitează siteul
 • Evanghelie

  evanghelie.ro
  Cuvântul Evanghelie provine din grecescul ευαγγέλιον sau evangelion care înseamnă Veste Bună. Pentru creștini vestea bună are ca scop prezentarea intervenției lui Dumnezeu în lume prin Isus Hristos.
  Vizitează siteul
 • Liturghie

  liturghie.ro
  Sfânta Liturghie este slujba principală şi centrală a Bisericii Ortodoxe.
  Vizitează siteul
 • Filocalie

  filocalie.ro
  Filocalia este o culegere din scrierile pustnicilor, monahilor, clericilor ortodocși.
  Vizitează siteul