Religio

Cartea:

Cărți

Din cele ale lui Avva Isaia

Când cineva s-a despartit pe sine de calea cea de-a stânga care duce la pierzare si si-a descoperit cu limpezime toate pacatele pe care le-a facut fata de Dumnezeu, prin aceasta nu-si poate vedea totusi, pe deplin, pacatele si nici seama nu-si poate da despre toata rautatea lor, câta vreme nu din pocainta amara a ajuns la despartirea de ele.
Numai cei ajunsi la masura aceasta, pot afla plângerea, rugaciunea si umplerea de rusine înaintea lui Dumnezeu, numai amintirea stricatei iubiri pe care o purtau viciilor.
Sa ne luptam dar fratilor, pe noi însine asa dintru toata puterea noastra si Dumnezeu va lucra cu noi, dupa mare mila Sa.
Iar daca inima noastra nu o putem pazi asa precum Parintii nostri, sa ne silim cel putin atâta cât ne este puterea, sa ne pazim fara pacat madularele, asa precum Dumnezeu o cere, sa avem încrederea, ca dupa vremea de foamete venita asupra noastra, Domnul se va milui, asa precum a facut-o cu sfintii Sai.
Prin toate acestea, marele Avva mângâie nespus pre cei slabi, când le zice: „Inima noastra de nu o vom pazi precum Parintii, cel putin madularele trupului sa le pazim, asa precum o cere Dumnezeu, iar El îsi va face mila de noi“.
Mare este îngaduinta si pogoramântul acestui Avva.

Cuvinte cheie: , , ,

 • Pateric

  pateric.ro
  Siteul Pateric.ro a fost lansat în martie 2008, și cuprinde peste 800 de învățături.
  Vizitează siteul
 • Molitfelnic

  molitfelnic.ro
  Molitfelnicul e o carte ortodoxă de rugăciuni. Molitfelnic.ro reprezintă o colecție online a acestora. Siteul a fost lansat în 2011.
  Vizitează siteul
 • Psalm

  psalm.ro
  Cele mai vechi cantari religioase intrebuintate in cultul crestin sunt psalmii biblici, al caror uz liturgic e mostenit din cultul iudaic.
  Vizitează siteul
 • Ceaslov

  ceaslov.ro
  Ceaslovul este cartea de bază a citețului și a cantorului (spre deosebire de Euchologion, care conține textele folosite de preot și diacon).
  Vizitează siteul
 • Acatist

  acatist.ro
  Acatistele sunt rugaciuni prin care cerem mai ales mijlocirea Sfintilor pe langa Dumnezeu, spre a ne ajuta sau a ne izbavi la vreme de nevoie si de necaz.
  Vizitează siteul
 • Apocrife

  apocrife.ro
  Apocrifele sunt cărți pretins sfinte, pe care Biserica nu le recunoaște ca inspirate și autentice și nu le admite în Sfânta Scriptură.
  Vizitează siteul
 • Evanghelie

  evanghelie.ro
  Cuvântul Evanghelie provine din grecescul ευαγγέλιον sau evangelion care înseamnă Veste Bună. Pentru creștini vestea bună are ca scop prezentarea intervenției lui Dumnezeu în lume prin Isus Hristos.
  Vizitează siteul
 • Liturghie

  liturghie.ro
  Sfânta Liturghie este slujba principală şi centrală a Bisericii Ortodoxe.
  Vizitează siteul
 • Filocalie

  filocalie.ro
  Filocalia este o culegere din scrierile pustnicilor, monahilor, clericilor ortodocși.
  Vizitează siteul