Religio

Cartea:

Cărți

Din cele ale lui Diadoh de Foticeia

Cel ce a ajuns sa locuiasca pururea întru inima sa, a iesit cu totul de la cele desarte ale vietii. Fiindca unul ca acesta umblând în duh nu poate sa mai fie cunoscut de dorintele trupesti.
El drumurile si le strabate prin cetatea virtutilor, având însasi aceste virtuti ca pre niste portari.
Iata de ce atunci uneltirile pe care diavolii le ridica asupra sa devin zadarnice.
Dreapta graire are sfântul ca uneltirile vrajmasilor se fac zadarnice când ne salasluim într-un anume fel, la adâncul inimii noastre si o pazim pe aceasta prin trezvie, în toata vremea cât petrecem acolo.
Dar iata, nu avem mai mult ragaz pentru destainuirea de fata, deoarece nazuim sa aducem rânduit si din toate celelalte ale sfintilor Parinti. De aceea, dupa ce aducem pomenire în scurt despre una sau alta, repede cuvântul ni se curma.

Cuvinte cheie:

 • Pateric

  pateric.ro
  Siteul Pateric.ro a fost lansat în martie 2008, și cuprinde peste 800 de învățături.
  Vizitează siteul
 • Molitfelnic

  molitfelnic.ro
  Molitfelnicul e o carte ortodoxă de rugăciuni. Molitfelnic.ro reprezintă o colecție online a acestora. Siteul a fost lansat în 2011.
  Vizitează siteul
 • Psalm

  psalm.ro
  Cele mai vechi cantari religioase intrebuintate in cultul crestin sunt psalmii biblici, al caror uz liturgic e mostenit din cultul iudaic.
  Vizitează siteul
 • Ceaslov

  ceaslov.ro
  Ceaslovul este cartea de bază a citețului și a cantorului (spre deosebire de Euchologion, care conține textele folosite de preot și diacon).
  Vizitează siteul
 • Acatist

  acatist.ro
  Acatistele sunt rugaciuni prin care cerem mai ales mijlocirea Sfintilor pe langa Dumnezeu, spre a ne ajuta sau a ne izbavi la vreme de nevoie si de necaz.
  Vizitează siteul
 • Apocrife

  apocrife.ro
  Apocrifele sunt cărți pretins sfinte, pe care Biserica nu le recunoaște ca inspirate și autentice și nu le admite în Sfânta Scriptură.
  Vizitează siteul
 • Evanghelie

  evanghelie.ro
  Cuvântul Evanghelie provine din grecescul ευαγγέλιον sau evangelion care înseamnă Veste Bună. Pentru creștini vestea bună are ca scop prezentarea intervenției lui Dumnezeu în lume prin Isus Hristos.
  Vizitează siteul
 • Liturghie

  liturghie.ro
  Sfânta Liturghie este slujba principală şi centrală a Bisericii Ortodoxe.
  Vizitează siteul
 • Filocalie

  filocalie.ro
  Filocalia este o culegere din scrierile pustnicilor, monahilor, clericilor ortodocși.
  Vizitează siteul