Religio

Cartea:

Cărți

Din cele ale Sfântului Pavel, cel din Latras

Asa era dumnezeiescul Pavel: locuind în munti si în laturi pustii, folosindu-se de fiarele salbatice ca de vecini si de tovarasi.
Dar s-a întâmplat odata, coborând din Lavra, de s-a învoit sa primeasca a fi îndrumatorul fratilor. Si sfatuia el si îi învata sa-si alunge teama, ca nu cumva din putinatatea sufletului fratii sa se înstraineze de lucrarea virtutilor grele, fiindca el nu dorea sa lase mai prejos vreuna din ele. Asa, în toate, cu grija si masura, înrâurea în chip staruitor si avea dorirea sa vietuiasca dupa întelegerea evangheliceasca, cu însufletire cârtind împotriva duhului stricaciunii.
O! Cum învata acest dumnezeiesc parinte pe ucenicii sai sa cunoasca metoda! Sa poata îndeparta prin aceasta toate razboirile patimilor.
Fiindca întru aceasta sta izbânda metodei si întru nimic altceva.

Cuvinte cheie: ,

 • Pateric

  pateric.ro
  Siteul Pateric.ro a fost lansat în martie 2008, și cuprinde peste 800 de învățături.
  Vizitează siteul
 • Molitfelnic

  molitfelnic.ro
  Molitfelnicul e o carte ortodoxă de rugăciuni. Molitfelnic.ro reprezintă o colecție online a acestora. Siteul a fost lansat în 2011.
  Vizitează siteul
 • Psalm

  psalm.ro
  Cele mai vechi cantari religioase intrebuintate in cultul crestin sunt psalmii biblici, al caror uz liturgic e mostenit din cultul iudaic.
  Vizitează siteul
 • Ceaslov

  ceaslov.ro
  Ceaslovul este cartea de bază a citețului și a cantorului (spre deosebire de Euchologion, care conține textele folosite de preot și diacon).
  Vizitează siteul
 • Acatist

  acatist.ro
  Acatistele sunt rugaciuni prin care cerem mai ales mijlocirea Sfintilor pe langa Dumnezeu, spre a ne ajuta sau a ne izbavi la vreme de nevoie si de necaz.
  Vizitează siteul
 • Apocrife

  apocrife.ro
  Apocrifele sunt cărți pretins sfinte, pe care Biserica nu le recunoaște ca inspirate și autentice și nu le admite în Sfânta Scriptură.
  Vizitează siteul
 • Evanghelie

  evanghelie.ro
  Cuvântul Evanghelie provine din grecescul ευαγγέλιον sau evangelion care înseamnă Veste Bună. Pentru creștini vestea bună are ca scop prezentarea intervenției lui Dumnezeu în lume prin Isus Hristos.
  Vizitează siteul
 • Liturghie

  liturghie.ro
  Sfânta Liturghie este slujba principală şi centrală a Bisericii Ortodoxe.
  Vizitează siteul
 • Filocalie

  filocalie.ro
  Filocalia este o culegere din scrierile pustnicilor, monahilor, clericilor ortodocși.
  Vizitează siteul